Sunday, March 14, 2010

A receptúrák

Az alábbi recepteket bőrgyógyász írhatja fel, megelőző vizsgálatok után, akivel az összetevőkről és a használatról konzultálni szükséges.

Ezeket a készítményeket a Heim Pál kórházban, fantázianéven írják fel, ezért eddig sehol máshol nem volt kiváltható. Akár Sopronból is a Heim Pál kórházba kellett elmenni és feliratni, illetve kiváltani, mert üzleti okok miatt kérésre sem adják meg az összetevőket.
Ezzel a hozzáállással viszont a beteg gyermekek szüleinek szabadságát és pénztárcáját csapolják, a nem kevés kényszerű sorbanállással és utazásokkal. Fontos még, hogy a szülőknek, illetve a felnőtt betegeknek joguk van tudni, hogy milyen hatóanyagot juttatnak a szervezetükbe.
Ezen okok miatt teszem közzé a recepteket.

A készítmények hatásosak.
A zsírozót tünetmentes időszakban, naponta kétszer, lehetőleg fürdés után, az Elocom (szteroid) tartalmú krémet pedig lángoló ekcéma esetén napi kétszer a tünetek visszahúzódásáig kell használni.

Sajnos vannak fokozatok, amikor a szteroidos tünetmentesítés elkerülhetetlen, de csak ilyen esetekben használjuk az Elocom tartalmú készítményt. A tapasztalat azt mutatja, hogy a Heim Pál receptúrája hatásosabb, mint a gyógyszertárakban kapható szteroid tartalmú Elidel és Protopic. Sőt, az elmúlt években a Protopicról megállapították, hogy bőrrákra hajlamosító hatású és ezért nem ajánlott a használata.

A receptek bárhol az országban, intézeti (pl. kórházhoz tartozó) gyógyszertárakban kiváltható, nem csak a Heim Pál kórházban. De akár jobb összeköttetéssel rendelkező kisebb gyógyszertárak is kikeverik, amennyiben a kismennyiségű  klórhexidin beszerzése nem okoz számukra problémát. (Mi találtunk ilyen általános, közforgalmú gyógyszertárat.)


A krém kifejlesztéséért köszönet és nagy elismerés jár a Heim Pál orvosainak.


Az alább felsorolt receptúrák hatóanyagai mind megtalálhatóak az OGYI weboldalán.




Unguentum Elocom-chlorhexidin forte
Szteroidos krém


1 dosis = 100,0 g

Alcohol cetylicus et stearylicus        g   40

Aluminium aceticum tartaricum solutum   g   40
Ricini oleum viriginale                 g   50
Adeps lanae                             g  120
Paraffinum liquidum                     g  120
Aqua purificata                         g  170
Vaselinum cholesterinatum               g  275
Solutio conservans                      g   25
Unguentum Elocom                        g  150
Chlorhexidin chloratum                  g   10


                                        g 1000


Unguentum Bázis C
Zsírozó és fertőtlenítő krém


1 dosis = 100,0 g

Alcohol cetylicus et stearylicus        g   47

Aluminium aceticum tartaricum solutum   g   47

Ricini oleum viriginale                 g   59
Adeps lanae                             g  141
Paraffinum liquidum                     g  141
Aqua purificata                         g  206
Vaselinum cholesterinatum               g  324
Solutio conservans                      g   25
Chlorhexidin chloratum                  g   10

                                        g 1000

3 comments:

  1. Szteroidok nélkül ...talán.

    Bőrbeteg esetében a Holt Tenger gyógyító hatása közhely. Erről részletesen és hitelesen a Dead Sea Research Center weboldalán olvashatunk.
    A legtöbb betegnek persze nincs elég szabadsága és legfőképpen pénze arra, hogy mondjuk 3 éven át, évente 4-5 hetet a Holt Tenger mellett töltsön a gyógyulás érdekében. Ezért kezdtünk el kutatni a Holt Tenger mellől érkező gyógyhatású termékek között.
    A rengeteg készítményt és ígéreteiket nem dolgom publikusan minősíteni, ezért csak egyről írok, ami már átvitte a bizalmi küszöböt, de még nem próbáltuk.

    Ez a készítmény család a jordán La Cure.

    A készítményt a Debreceni Bőrklinika tesztelte még 2001-2002-ben. Ennek eredménye a következő lett:

    LA CURE, HOLT-TENGERI SÓT TARTALMAZÓ KÉSZÍTMÉNYEK KLINIKAI ALKALMAZÁSA SORÁN SZERZETT TAPASZTALATOK

    Vizsgálat helye: Városi Bőrgyógyászati Poliklinika

    A VIZSGÁLATBAN RÉSZT VEVŐ BETEGCSOPORTOK:
    I. 20 psoriasis vulgarisban szenvedő paciens
    II. 20 krónikus ekcémában szenvedő paciens
    III. 10 középkorú nő arcát kezeltük, akiknek bőrén az öregedés jelei jól láthatóak voltak (vízhiány, bőrtugorcsökkenés, ráncok)

    A VIZSGÁLAT ÉRTÉKELÉSE:
    II. Betegcsoport:
    A paciensek többségénél kézfejre, tenyérre valamint két paciensnél lábszárra lokalizálódó krónikus ekcémára jellemző típusos klinikai tünetek voltak. Hat beteg hajas fejbőrén klinikailag típusos seborrhoea capitis volt. A pacienseknél kimutatható allergia nem volt, valamint a mycológiai tenyésztésük negatív volt. A paciensek fele tisztálkodáshoz a tusfürdőt használta, a másik fele a sós, iszap vagy a mélytisztító szappant. A termékek használata kellemes volt, fürdést követően nem számoltak be bőrszárazság érzéséről. A napi ápolás során reggel a nappali krémet, este az éjszakai krémet alkalmazták (különböző testrészekre a megfelelő krémet). Azok a paciensek, akiknek fejbőr tünete is volt, hetente kétszer mostak hajat a La Cure samponnal. A betegeinket megkértük, hogy a kezelés tizedik napján, majd a harmadik héten, a hatodik héten és két hónap múlva mutassák meg bőrüket. A klinikai tapasztalatainkat úgy összegezhetjük, hogy a páciensek ekcémás gócaiban már a tizedik nap jól látható volt a bőr hidratáltságának javulása. A kezelés harmadik hetében a paciensek szubjektív panasza teljesen megszűnt, a bőrszárazság tovább mérséklődött, a bőr turgora javult. A hajas fejbőrön a korpázó hámlás jelentősen mérséklődött. A kezelés hatodik hetében a hámlás, mind a hajas fejbőrön, mind az ekcémás területeken teljesen megszűnt. A tenyereken az infiltráció jelentősen mérséklődött, a bőr puhává vált, berepedések már nem jelentkeztek. A La Cure kozmetikumok két hónapos használata után a paciensek mindegyike egyértelműen a készítmények jó hatásáról számolt be. A korábban gyakran recidiváló tüneteik nem jelentkeztek sem a fejbőrön, sem az egyéb ekcémás területeken sem.

    Szakmai vélemény:
    A La Cure kozmetikumok a krónikus ekcémás pacienseknél eredményesen alkalmazhatók, néhány hét alatt jelentős javulás tapasztalható. Fel kel azonban hívni a figyelmet arra, hogy tartósan jó eredményt csak a La Cure nappali és éjszakai krém (és a különböző testrészekre a megfelelő krém) folyamatos használatával érhetünk el. A La Cure hajsampon a mérsékelt seborrhoea tüneteit a fejbőrön tartósan megszünteti.

    Dr. Kunyhár Ágnes
    Intézetvezető főorvos
    Debrecen, 2002. Február 01.



    Van még egy olyan szer, amiről csupa jót mondanak a használói. Konkrétan aszthmások és allergiások. Olyanok, akik téves immunválasz miatt betegek.
    Az ekcéma is ilyen hibás immunreakció.

    Ez a GNLD terméke, a ProVitality, de abból is leginkább a carotenoid complex.

    Olyanok, akik szinte mindenre allergiások voltak, ma teljesen tünetmentesek. Érdemes utánakérdezni.

    http://www.gnld.com/pvp3D.aspx

    http://www.gnld.com/store/Product.aspx?STORE_ID=17&CATEGORY_ID=4317&NAV_CATEGORY_ID=3918&product_id=11902

    ReplyDelete
  2. Sziasztok!

    Kérem, akinek van már tapasztalata a La Cure termékekkel, az számoljon be róla, mert már annyi átverős krémre költöttem, hogy óvatos vagyok.
    Köszönöm

    ReplyDelete
  3. Jó estét, esetleg a Burow Zink nevű krémről tud írni valami ismertetőt? Nagyon köszönöm.

    ReplyDelete